Працівникам агропромислового комплексу можуть надати відстрочку від військової служби на час посівної

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 року №194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану», аграрні підприємства та виробники продовольства з метою своєчасного проведення комплексу весняних-літніх польових робіт можуть отримати відстрочку від військової служби.

Щоб скористатися даною відстрочкою потрібно виконати наступні кроки:

  1. Підприємствам, установам, організаціям в галузі агропромислового виробництва потрібно подати Мінагрополітиці списки критично важливих працівників, яким буде надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час. Даний лист із пропозиціями щодо бронювання має обов’язково містити ексель-таблицю (додаток до даного роз’яснення).

Контакти Мінагрополітики:

mobagro2022@gmail.com

довідки +38-063-181-51-83

  1. Міністерство агрополітики України опрацьовує дані та інформацію, після чого надсилає свої пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних, що працюють у галузі агропромислового виробництва до Міністерства економіки України та Міністрества оборони України.
  2. Мінекономіки видає відповідний наказ — витяг буде надіслано заявнику.

У рішенні Міністерства економіки зазначається строк дії відстрочки, який не може перевищувати шість місяців.

Надана відстрочка від призову підлягає анулюванню у разі:

  1. закінчення строку її дії;
  2. завершення виконання або скасування завдання підприємству, установі, організації щодо задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, населення;
  3. ліквідації органу державної влади, іншого державного органу, підприємства, установи, організації;
  4. звільнення військовозобов’язаного з органу державної влади, іншого державного органу, підприємства, установи, організації.

Отже, аграрні компанії можуть скористатися постановою з метою бронювання військовозобов’язаних для забезпечення посівної кампанії. Дана відстрочка поширюється виключно на підприємства, установи, організації, які працюють в галузі агропромислового виробництва

 

За інформацією можете звертатися до адвоката Василечко Анатолія моб. 0992290525